ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

Το σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας PatitiStyle προσφέρει μεγάλη αρχιτεκτονική ευελιξία αφού μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε υπόστρωμα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti μπορεί με επιτυχία να τοποθετηθεί από κτήρια υπό κατασκευή που ακόμα δεν έχουν σοβατιστεί, μέχρι τοίχους με σοβά, πλακάκια, γυψοσανίδα ή ακόμα και τσιμεντοσανίδα, αφού όμως γίνει η κατάλληλη προεργασία.

Μόνη προϋπόθεση είναι η υφιστάμενη τελική επιφάνεια να έχει επαρκείς μηχανικές αντοχές, ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει την πατητή που θα εφαρμοστεί και να μην διατρέχουμε τον κίνδυνο αποκολλήσεων, ρηγματώσεων κλπ.

PATITI STYLE
ΣΕ ΤΟΙΧΟ

Ουσιαστικά είναι μια λύση που επιλέγεται από όσους θέλουν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστά όμορφο αποτέλεσμα για τον τοίχο τους, ικανό να εντυπωσιάσει και να εκπλήξει οποιονδήποτε επισκέπτη.

Αρχικά η πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti και γενικότερα το ολοκληρωμένο σύστημα Patiti Style χρησιμοποιείται εξίσου συχνά για εφαρμογή σε επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, καταστήματα κ.α. αλλά και για κατοικίες. Όπως άλλωστε αναφέραμε και παραπάνω είναι μια λύση που προσφέρει υψηλή αισθητική ικανή να εντυπωσιάσεις τους πάντες.

Εκτός όμως από το πραγματικά ασύγκριτο εικαστικό αποτέλεσμα, με την εφαρμογή της πατητής γλiτώνετε και το περιοδικό βάψιμο των τοίχων. Αφενός μπορείτε από τοχρωματολόγιο της πατητής να επιλέξετε την απόχρωση της επιλογής σας, ενώ με το βερνίκωμα που γίνεται κατά την ολοκλήρωση της εφαρμογής ο τοίχος αποκτά μεγάλη διαχρονικότητα και το χρώμα σε μεγάλο βαθμό θα παραμένει ανεπηρέαστο στο χρόνο. Άλλωστε με την εφαρμογή της πατητής FGL Patiti μπορείτε να δώσετε μια άλλη οπτική στηδιακόσμηση των τοίχων του σπιτιού σας, επιλέγοντας ακόμα και κάποια τεχνοτροπία, για ακόμα πιο εξεζητημένα αποτελέσματα.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι, ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα στάδια εφαρμογής της πατητής τσιμεντοκονίας σε τοίχο, ξεκινώντας από την περίπτωση του σοβά που είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή.

PATITΙ STYLE
ΣΕ ΚΑΘΕ TOIXO

Ενημερωθείτε για την διαδικασία τοποθέτησης του συστήματος πατητής τσιμεντοκονίας PatitiStyle σε κάθε επιφάνεια τοίχου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΣΟΒΑ

Διαδικασία τοποθέτησης πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti με το σύστημα PatitiStyle σε τοίχο με σοβά. Δείτε όλα τα βήματα ορθής εφαρμογής του συστήματος.

BHMA 1

Έλεγχος Επιφάνειας του Σοβά

Αρχικά πρέπει να εξακριβώσουμε πως ο υφιστάμενος σοβάς έχει τις απαραίτητες μηχανικές αντοχές, ώστε να υποστηρίξει την πατητή τσιμεντοκονία και να γλυτώσουμε από πιθανές αποκολλήσεις. Επίσης πρέπει η επιφάνεια να είναι ομαλή και επίπεδη, ενώ αν πρόκειται για εξωτερικές επιφάνειες με ανώμαλη επιφάνεια ενδεχομένως να χρειαστείτε ένα τρίψιμο με γυαλόχαρτο.

BHMA 2

Καθάρισμα Επιφάνειας

Στη συνέχεια φροντίζουμε να καθαρίσουμε καλά τον τοίχο, απομακρύνοντας σαθρά σημεία, φουσκώματα / σκασίματα και σκόνες. Βεβαιωνόμαστε πως έχει στεγνώσει καλά η επιφάνεια, με το ποσοστό υγρασίας να μην ξεπερνάει το 4%.

BHMA 3

Επικάλυψη  Επιφάνειας με Αστάρι

Για βέλτιστη πρόσφυση περνάμε την επιφάνεια του τοίχου με ένα χέρι αστάρι. Εφαρμόζουμε το ακρυλικό αστάρι νερού FGL- Primer για απορροφητικές επιφάνειες, ενώ για γυαλιστερές μη απορροφητικές χρησιμοποιούμε το χαλαζιακό αστάρι FGL-Sand Primer. Αν πρόκειται για αρκετά πολυκαιρισμένο υπόστρωμα με προβλήματα σαθρότητας, προτείνεται το πολυουρεθανικό αστάρι FGL-Primer VL, που θα βοηθήσει ταυτόχρονα το υπόστρωμα να δέσει με τη στρώση της πατητής. Αφήνουμε λοιπόν το αστάρι που θα επιλέξουμε να στεγνώσει 1-20 ώρες, ανάλογα αν είναι εσωτερικός / εξωτερικός χώρος και τις συνθήκες περιβάλλοντος και μετά προχωράμε στο επόμενο βήμα.

BHMA 4

Προετοιμασία Πατητής Τσιμεντοκονίας

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την πατητή τσιμεντοκονία FGL Patiti ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία. Ρίχνουμε 6 λίτρα νερό σε έναν άδειο καθαρό κουβά και εν συνεχεία το κονίαμαFGL Patiti Base. Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με δράπανο χαμηλών στροφών (περίπου 2-5 λεπτά), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβόλους με καλή εργασιμότητα. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ωριμάσει λίγο και μετά επαναλαμβάνουμε την ανάδευση, ώστε το υλικό να είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

BHMA 5

Επικάλυψη Τοίχου FGL Patiti

Όταν πλέον το κονίαμα FGL Patiti Base είναι έτοιμο, το απλώνουμε με φαρδιά ανοξείδωτη σπάτουλα τον τοίχο. Με την οδοντωτή πλευρά επιτυγχάνουμε την ομοιόμορφη κατανομή του υποστρώματος στον τοίχο. Σε αυτή την πρώτη στρώση το πάχος είναι περίπου 2-3 χιλιοστά, με την κατανάλωση του υλικού να είναι περίπου στο 1,5 kg ανά 1 m² επιφάνειας ανά 1 χιλιοστό πάχους.

BHMA 6

Εγκατάσταση Υαλοπλέγματος

Για να αποτρέψουμε σίγουρα την πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών / ρηγματώσεων εγκιβωτίζουμε στο υπόστρωμα FGL Patiti Base το υαλόπλεγμα 160gr/m² με “μάτι” διαστάσεων 5×5, σπρώχνοντας το με τη σπάτουλα μέχρι η επιφάνεια να γίνει λεία και το πλέγμα να έχει καλυφθεί πλήρως.

BHMA 7

Επανάληψη Επικάλυψης  FGL Patiti Base

Την επόμενη μέρα που η πρώτη στρώση θα έχει στεγνώσει περνάμε τη δεύτερη στρώση FGL Patiti Base, σε πάχος περίπου 1 χιλιοστό.

BHMA 8

Εξομάλυνση Επιφάνειας

Αφότου στεγνώσει και γίνει πιο σκληρή και η δεύτερη στρώση, προαιρετικά την τρίβουμε απαλά με ένα αφρώδες τριβίδι, ώστε να εξομαλύνουμε πλήρως την επιφάνεια.

BHMA 9

Τοποθέτηση FGL Patiti White

Στη συνέχεια σε έναν άδειο καθαρό κουβά ρίχνουμε 6 λίτρα νερό και εν συνεχεία την πατητη τσιμεντοκονια FGL Patiti White (χρωματίζεται σε μία από τις αποχρώσεις τουχρωματολογίου). Έπειτα αναμειγνύουμε το μείγμα με δράπανο χαμηλών στροφών (περίπου 2-5 λεπτά), μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές συνεκτικό παστώδες μείγμα χωρίς σβόλους με καλή εργασιμότητα. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ωριμάσει λίγο και μετά επαναλαμβάνουμε την ανάδευση, ώστε το υλικό να είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

BHMA 10

Λειαίνουμε την Επιφάνεια και Δημιουργούμε ΄Νερά΄

Τώρα που η πατητή μας είναι έτοιμη με την ίσια ανοξείδωτη σπάτουλα την περνάμε πάνω στον τοίχο με “πατητες” κινήσεις και έπειτα με ένα μυστρί, το οποίο βρέχουμε ελαφρά πατάμε και λειαίνουμε την επιφάνεια, δημιουργώντας φυσικά νερά. Για το τελικό φινίρισμα της πατητής FGL Patiti περνάμε όλη την επιφάνεια με μια φαρδιά επίπεδη ανοξείδωτη σπάτουλα που έχουμε βρέξει ελαφρώς ώστε να διατρέχει εύκολα τον τοίχο, “παντρεύοντας” πλήρως τη δεύτερη στρώση μέσα στην πρώτη.

BHMA 11

Επικάλυψη με Πολυουρεθανικό Βερνίκι

Αφού περάσουν 3 με 8 ημέρες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και αν πρόκειται για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο) και αφού έχει στεγνώσει πλήρως και σε βάθος η FGL Patiti,ασταρώνουμε την επιφάνεια με το ακρυλικό αστάρι νερού FGL-Primer ή ακρυλικό βερνίκι νερού.Αφού στεγνώσει το αστάρι γίνεται ο εμποτισμός του συστήματος με βερνίκι, με τη χρήση ρολλού με κοντή τρίχα.Χρησιμοποιείται το πολυουρεθανικό βερνίκι FGL-PU Final σε κατανάλωση περίπου 0,2 kg/m² σε 2 στρώσεις σταυρωτά.

Αυτή είναι η διαδικασία για την εφαρμογή του συστήματος πατητης τσιμεντοκονιας Patiti Style σε τοίχο με σοβά και αποτελεί το μοναδικό σύστημα της αγοράς που περιλαμβάνει την προσθήκη υαλοπλέγματος και το πέρασμα του κονιάματος σε 3 χέρια υλικού και 2 χέρια βερνίκι. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφουμε κάθε πιθανότητα αποκόλλησης ή ρηγματώσεων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΠOΛΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Για σίγουρα αποτελέσματα συστήνεται στις εφαρμογές σε εσωτερικούς χώρους να αφήνονται αρμοί περιμετρικά 0,5-1 εκατοστό στο σοβατεπί ή αν πρόκειται για μεγάλες ενιαίες επιφάνειες με τη βοήθεια αρμοκαλύπτρων αλουμινίου. Από την άλλη για εξωτερικές εφαρμογές προτείνονται αρμοί διαστολής ανά 20-30m². Μάλιστα πρέπει να έχετε υπόψη πως μετά την τοποθέτηση οι επιδιορθώσεις και τα μερεμέτια είναι δύσκολα και κάθε τοπική επιδιόρθωση θα φαίνεται σαν μπάλωμα. Για αυτό το λόγο η εφαρμογή πρέπει εξαρχής να είναι τέλεια, κάτι που αφορά τόσο την τοποθέτηση σε σοβά όσο και σε κάθε άλλο υπόστρωμα.

Έχοντας δει αναλυτικά τη διαδικασία τοποθετησης πατητης σε σοβά και κρατώντας αυτό ως βάση, ας δούμε τα στάδια που πρέπει να προηγηθούν για την προετοιμασία του εκάστοτε υποστρώματος, πριν ξεκινήσει η διαδικασία εφαρμογής της πατητης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Διαδικασία τοποθέτησης πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti με το σύστημα PatitiStyle σε τοίχο με πλακάκια. Δείτε την ορθή εφαρμογή του συστήματος.

Αν πρόκειται για τοίχο με πλακάκια (π.χ. σε κουζίνες, μπάνια κλπ) η διαδικασία εφαρμογής της 100% πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti είναι ακριβώς η ίδια με τον σοβά, με ΜΙΑ μόνο προαιρετική τροποποίηση.

Στην περίπτωση που στα πλακάκια υπάρχουν μεγάλοι αρμοί με σημαντικό βάθος (σπάνια περίπτωση) καλό είναι να περαστεί το κονίαμα της FGL Patiti Base τοπικά πρώτα στους αρμούς, ώστε να τους καλύψει και να βεβαιωθούμε ότι θα κινδυνέψουμε από το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας καρέ σκιάς μετά την τελική εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας. Όλα τα υπόλοιπα στάδια πριν και μετά είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που περιγράφονται λεπτομερώς παραπάνω.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Διαδικασία τοποθέτησης πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti με το σύστημα PatitiStyle σε τοίχο με γυψοσανίδα. Δείτε τα στάδια για ορθή εφαρμογή του συστήματος.

Εφόσον ο τοίχος που θέλετε εφαρμόσετε το σύστημα πατητής τσιμεντοκονίας Patiti Styleέχει γυψοσανίδα ως τελική επίστρωση, πρέπει πρώτα να γίνει μια ειδική προεργασία, ώστε να προετοιμάσουμε καταλλήλως την επιφάνεια να υποδεχθεί το κονίαμα και να μην κινδυνεύουμε από ρηγματώσεις, αποκολλήσεις ή άλλες αστοχίες.

BHMA 1

Επικάλυψη Αρμών

Ξεκινάμε πρώτα από όλα με την κάλυψη των αρμών ανάμεσα στις γυψοσανίδες, των τρυπών που δημιουργήθηκαν κατά την τοποθέτηση των στηριγμάτων και άλλων ζημιών που πιθανόν υπάρχουν, με υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων. Πρόκειται για ξηρό κονίαμα που αναμειγνύεται με νερό και προκύπτει ένα λεπτόρευστο μείγμα με καλή εργασιμότητα. Χρησιμοποιούμε σπάτουλα και στοκαδόρο, ώστε να γεμίσουμε προσεκτικά τα παραπάνω σημεία.

BHMA 2

Εφαρμογή Υαλοταινίας

Για άριστα αποτελέσματα και διαχρονικότητα, περνάμε αλκαλίμαχη αυτοκόλλητη υαλοταινία στους αρμούς για τη σφράγιση τους και την εγκιβωτίζουμε στο κονίαμα που περάσαμε νωρίτερα. Έτσι εξασφαλίζουμε πως δεν θα κινδυνέψουμε από την πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών.

BHMA 3

Επικάλυψη με Αστάρι Νερού

Για να πετύχουμε την επιθυμητή πρόσφυση της πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti πάνω στην γυψοσανίδα, πρέπει να γίνει το αστάρωμα της επιφάνειας με τη χρήση ακριλικού αστεριού νερού FGL-Primer.

Από αυτό το σημείο και μετά η διαδικασία εφαρμογής είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που γίνεται σε σοβά, ξεκινώντας από το Βήμα 4 ως το τελικό βήμα του βερνικιού.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΑ

Διαδικασία τοποθέτησης πατητής τσιμεντοκονίας FGL Patiti με το σύστημα PatitiStyle σε τοίχο με τσιμεντοσανίδα. Δείτε τα στάδια για ορθή εφαρμογή του συστήματος.

BHMA 1

Επικάλυψη Αρμών

Πρώτα πρέπει να καλύψουμε τους αρμούς των τσιμεντοσανίδων και όποια άλλη οπή υπάρχει με ρητινούχο ινοπλισμένο υλικό αρμολόγησης τσιμεντοσανίδων. Πρόκειται για ξηρό κονίαμα που αναμειγνύεται με νερό, ενώ το τελικό λεπτόρευστο μείγμα που θα προκύψει το περνάτε στα σημεία αυτά με τη χρήση σπάτουλας και στοκαδόρου.

BHMA 2

Αποφυγή Ρηγματώσεων

Για να εξαλείψουμε την πιθανότητα ρηγματώσεων, περνάμε στους αρμούς μια αλκαλίμαχη αυτοκόλλητη υαλοταινία για τη σφράγιση τους και την εγκιβωτίζουμε στο κονίαμα που περάσαμε νωρίτερα. Μια με δύο ώρες μετά μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

BHMA 3

Εφαρμογή Πατητής Τσιμεντοκονίας FGL Patiti

Αφού έχουν καλυφθεί οι αρμοί πλέον η επιφάνεια της τσιμεντοσανίδας είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να υποδεχθεί την FGL Patiti και ολόκληρο το σύστημα πατητή τσιμεντοκονίας Patiti Style. Από εδώ και πέρα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με αυτή του σοβά, συνεχίζοντας όμως από το Βήμα 4 που περιγράφεται εκεί και αφορά την ανάμειξη του κονιάματος.

Αυτά είναι τα στάδια εφαρμογής της πατητής FGL Patiti στα πλέον συνηθισμένα υποστρώματα που συναντάμε συχνότερα τόσο σε επαγγελματικούς χώρους όσο και κατοικίες.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΤΙΜΗ

Αν ενδιαφέρεστε για κάποια άλλη κατασκευή σε τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια και δεν είστε σίγουροι για την καταλληλότητα των υλικών ή για τη διαδικασία εφαρμογής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

 

Επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 574 74 74 και θα χαρούμε να σας ακούσουμε!